ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μονοπάτια
Στην Κέα υπάρχει ένα πυκνό δίκτυο αρχαίων μονοπατιών που έχουν αναδειχθεί και σηματοδοτηθεί με ξύλινες πινακίδες και έχουν χαρακτηριστεί ως Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος καθώς ξεκινάνε, περνάνε και καταλήγουν, στα σημαντικότερα σημεία του νησιού.

Ακολουθούν πανάρχαιες διαδρομές και συνδέουν τον σημερινό επισκέπτη-πεζοπόρο με το ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν του νησιού. Μέχρι στιγμής στην Κέα έχουν επιλεγεί και σηματοδοτηθεί 12 διαδρομές με μονοπάτια συνολικού μήκους 36 χλμ. Η Αγροικέα συνδέεται με τη Χώρα με ένα τέτοιο μονοπάτι σε 45 λεπτά πεζοπορία.

Παραλίες
Η Κέα έχει όλων των ειδών παραλίες, από κοσμικές οργανωμένες με ξαπλώστρες και beach bar όπως ο Κούνδουρος, μέχρι παραλίες με water sports, όπως το Κουνδουράκι. Από ήσυχες αλλά πάλι οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες όπως τα Ξύλα μέχρι ανοργάνωτες με φυσική σκιά τα αλμυρίκια και τα βράχια όπως η Συκαμιά. Παραλίες με βότσαλο και παραλίες με αμμουδιά και ακόμα και παραλίες που μπορείς να είσαι μόνος σου αν είσαι διατεθειμένος για πεζοπορία να φτάσεις